Mobilbarát weboldal előnyben a találati listán

A Google kereső előnyben részesíti és előrébb sorolja a találati listán a mobilbarát weboldalakat

Google ma már hátra sorolja a nem mobilbarát weboldalakat.

A Google a tavalyi év elején, április végén, egy igen fontos bejelentést tett: mobileszközökön keresőjük rangsorolási algoritmusába beépítik, hogy az adott weboldal mobilbarát-e. A nem mobilbarát weboldalakat hátrébb sorolja a találati listán az azóta eltelt időben! A nem mobilbarát oldalak tulajdonosai tömegesen kapják az e-mail értesítést, miszerint weboldaluk nem mobilbarát weboldal.

A több éve fejlesztett változtatások  minden nyelven, globálisan, egyszerre élesedtek, tehát ma már szinte alap egy mobilbarát weboldal. A Google elárulta, hogy már 2014. novembere óta kísérleteznek az algoritmussal. Arról nem árultak el többet, hogy pontosan milyen változás várható az algoritmusban és ez mikor fog megtörténni. Ez a dátum később kiderült 2015 tavasza volt az az időpont ami fontos volt a (nem) mobilbarát weboldalak tulajdonosainak.

mobilbarát weboldal előnyben van a keresésénél
mobilbarát weboldal előnyben van a keresésénél

Tisztán látszott már 2014 végén, hogy a Google nagyon fontosnak tartotta, hogy valamennyi weboldal mobilbaráttá váljon. Az említett figyelmeztetésen kívül közzétettek egy útmutatót, valamint mobiltelefonon a találati listában is már feltüntetésre kerül, hogy egy weboldal mobilbarát vagy sem. A mobilbarát weboldal tesztelő alkalmazást ingyenesen használhatjuk, és még tippeket is kapunk annak érdekében, hogy mit szükséges javítanunk weblapunkon. A cél: mobilbarát weboldal kialakítása.

A mobilbarát weboldal tesztelő itt érhető el.

A másik fontos eszköz a mobilbarát weboldal betöltési sebességét méri, ez is fontos szempont a mobilbarát weboldal kialakításánál.

PageSpeed szolgáltatás

 

Mitől lesz mobilbarát weboldal egy weboldal?

  • A mobilbarát weblap olyan betűméretet használ, ami nagyítás nélkül is jól olvasható
  • A mobilbarát weblap a tartalmat az adott képernyőmérethez igazítja, így nem kell vízszintesen nagyítanunk az olvasáshoz
  • A mobilbarát weblap linkjei könnyen kattinthatóak
  • A mobilbarát honlap nem használ elavult Flash technológiát

Ha Ön is mobilbaráttá szeretné tenni weboldalát keressen bennünket a
weboldalon vagy az info@szejoweb.hu e-mail címen.

Ajánlott cikkek

Megszakítás